Ghreat

Marknadsplatsen för företag och inköpare

A Ghreat Story

Marko Marko Simonovic

Flera år som B2B säljare och en mängd affärsmöten senare ligger bakom idén till Ghreat.

Under dessa år av dagliga möten la vår grundare Marko Simonovic märke till hur samtliga företag kämpar med samma problem, vissa mer och andra mindre. Problemet var att nå ut till inköpare och företag som var intresserade av deras produkter och tjänster vid rätt tillfälle. Det blev extra tydligt för Marko när han hade tre kunder som alla verkade inom samma bransch.

Ett av företagen som var det största lyckades ranka högt på sökmotorer och fick mycket leads, kontakter och affärer via sin hemsida medan de två mindre fanns långt ner på sökresultatet. Det som Marko blev upprörd över var att de två mindre företagen var bättre. De hade bättre service, kundvård, priser och var mer flexibla i sina lösningar än deras större konkurrent. Det här blev bara ett tydligt exempel på ett fall som han tyckte speglade hela B2B branschen.

Samtidigt var företaget som Marko jobbade på med i flera affärsnätverk. Han insåg snabbt styrkan av ett nätverk och hur mycket enklare det var att hitta de produkter och tjänster som man behöver när man har en plats att vända sig till. Det ledde till att alla inom nätverket gjorde affärer till ett värde av flera miljoner kronor per år.

Idén till Ghreat föddes och började sakta men säkert ta form. Marko ville nu använda styrkan av ett nätverk och sätta ihop det med ett ärligt system där samma villkor gäller för alla företag oavsett storlek. Tjänsten som började ta form i Markos tankar ska ge inköpare en god och ärlig blick över marknaden på ett transparent sätt. Han ville samtidigt att Ghreat ska lösa flera problem inom affärsvärlden som enkel sökning med relevant sökresultat, enkelt kunna hitta referenser till företag, förenklat informationsflöde mellan partners och mycket mer.

Varför Ghreat?

Ghreat är en marknadsplats och sökmotor som gör det enklare för företag och inköpare att hitta varandra. Idag är det väldigt svårt för inköpare att hitta nya leverantörer på ett smidigt och ärligt sätt samtidigt som företag har svårt att nå ut i rätt kanaler. Ghreat är en marknadsplats för parterna och skapar en transparent och ärlig miljö som leder till fler och bättre affärer.

Som inköpare får man en tydlig och transparent bild av varje företag. I företagsprofilerna hittar en potentiell kund allt från ärliga referenser till nyheter och kontaktinformation. Enkel kontakt och intresseanmälan direkt via företagsprofilen ger dig som företagare en större chans att få fler leads och affärer.


Sök

Sök

När behovet för en viss produkt eller tjänst uppstår är det viktigt att en inköpare snabbt och enkelt hittar det. Vi på Ghreat har lagt ett stort fokus på att ta fram en sökmotor som gör hela sökupplevelse smidig och specifik så att rätt inköpare hittar rätt leverantör.


Sökresultat

Rättvist, ärligt, strukturerat och relevant är bara några av de ord som vi jobbat mycket med när vi tagit fram sidan för sökresultat.

Målet har för oss varit att du som utför sökningen redan på denna sida ska kunna avgöra om företaget är intressant eller inte utan att behöva klicka dig vidare till företagsprofilen.

Sökresultat

Företagsprofil

Företagsprofil

Företagen driver sin egna profil som innehåller all nödvändig information så som en beskrivning av företaget, nyckeltal, referenser, nyheter och kontaktinformation.

Som inköpare får du en bra bild av företaget och kan bestämma dig att direkt via profilen lämna ett meddelande och be om en offert eller ett första möte.


Flöde

Att hålla koll på alla nyheter och händelser från kunder, leverantörer och samarbetspartners är idag en stor utmaning för företag samtidigt som det är viktigt för den egna verksamheten.

Därför har vi på Ghreat valt att samla allt i ett strukturerat och snyggt flöde. Genom att ”Bli partner” med dessa företag samlas alla deras nyheter i ett flöde som du ser när du loggat in. Så att du alltid har de senaste nyheterna och informationen till hands.

Flöde

Företag
  • Ghreat Sweden AB
  • Org. Nr: 559155-9603
Kontakt
Följ oss